BİLSEM'de Psikolojik Danışman Olmak

BİLSEM'de Psikolojik Danışman Olmak

26.09.2023 68

BİLSEM’de Psikolojik Danışman Olmak…

Özel çocuklarla çalışmanın birtakım güçlükleri var elbette… Tıpkı kolaylıklarının da varlığı gibi… Aslolan memleketin tüm çocuklarına ihtiyaç duydukları desteği vermek, güç ya da kolay. Hani diyorlar ya, “ne yaparsan yap, aşk ile yap!” diye. Bir psikolojik danışmanın en mühim görevidir işini aşk ile yapabilmesi!

Yaklaşık 17 yıldır psikolojik danışman olarak emek veriyorum. Sistemin bu kadar değiştiği, teknolojinin hızlıca dönüştüğü, uyaranın bu kadar fazla olduğu bir yaşam alanında çocukların neler hissettiğinin empatisi oldukça zor. Lakin hiç durmadan çocuklarımızı dinlemeye ve onları anlamaya çabalıyoruz.

BİLSEM’ler, 2.sınıftan 12.sınıfa kadar geniş bir öğrenci grubuna hitap etmekte. Bu sebeple Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak hem ilkokul hem ortaokul hem de lise grubu çocuklarımızla çalışma şansına sahibiz.

BİLSEM’ler, bilindiği gibi okulların dışında ikincil bir kurum olarak hizmet veriyor. Bu sebeple çocuklarımız gün içinde yaşadıklarını zaman zaman okullarındaki psikolojik danışmanlarla paylaşıyorlar. BİLSEM PDR servisi olarak bizler de hem ailelere hem de çocuklarımıza aynı psikolojik desteği vermeye devam ediyoruz. Ayrıca çocuklarımızın güçlendirilmesine inandığımız yönlerini de gerek grup rehberlik etkinlikleri ile gerekse bireysel/grup psikolojik danışma süreçleri ile destekliyoruz. Bunların başında “kariyer rehberliği” ve “kariyer psikolojik danışmanlığı” geliyor. Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan Kariyer Rehberliği Psikoeğitim Programı aracılığıyla ilkokul, ortaokul ve lise grubundaki çocuklarımızla 4 haftalık çalışmalar yürütüyoruz.

Bakanlığımızın Bilim ve Sanat Merkezleri için hazırlamış olduğu “Duygu Gelişimini Destekleme Psikoeğitim Programı” ve “Öz Düzenleme Psikoeğitim Programı” ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak memleketimizin geleceği olan çocuklarımızı her anlamda güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.

Eray KURTOĞLU

Psikolojik Danışman