Güneş Samsun'dan Doğuyor - Minecraft Etkinliği

18.05.2021 781

Kurtuluş mücadelesine Mustafa Kemal Paşa olarak başlamaya hazır mısın?

O halde Minecraft Education programını bilgisayarına indir, lisansın ile giriş yap, hazırladığımız dünyayı aç ve oyuna başla!

...::: "19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelesi : Güneş Samsun'dan Doğuyor" minecraft dünyasnı indirmek için tıklayınız ::..

Etkinliğin Amacı;

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının salgın sebebiyle yüz yüze meydanlarda kutlanamayacağı bilinmektedir. Bu şartlarda Z kuşağı gençlerin kendi çözümünü üretmesi kaçınılmazdır. Bu düşüncelerden hareket ederek çalışmanın amacı Z kuşağının severek oynadığı Minecraft'ın eğitim versiyonu kullanılarak, 19 Mayıs ile başlayan ve düşmanın denize dökülmesi ile sonlandırılan süreci tasarlamaktır.

Bu süreçte Samsun Atakum Bilim ve Sanat Merkezi proje programı öğrencileriyle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri birlikte çalıştılar.  Bu sayede akran öğrenmesi temelinde disiplinlerarası işbirlikçi öğrenme de sağlanmış oldu.

Minecarft Education ile hazırlanan "19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelesi : Güneş Samsun'dan Doğuyor" minecraft dünyasına (oyuna) Türkiye geneli tüm Bilsem öğrencileri, Altınkum MTAL öğrenci ve öğretmenleri ayrıca Minecraft Education Lisansı olan tüm öğrenciler dahil olabilirler.

Not: Bu dünyaya sadece Minecraft Education Lisansı olanlar erişebilmektedir. Lisansı olmayanlar için hazırlanan minecraft dünyasından izletilere

linkinden ulaşabilirsiniz.

Oyunda dikkat edilmesi gereken kurallar:

1. Oyuna tek kişi olarak girmelisiniz. Sunucu ile çok oyunculu girmemelisiniz. Kullanacağınız eşyalar oyunda tek kişilik hazırlanmıştır.

2. Panoları dikkatli okumalısınız.

Projede Yer Alan Öğrenciler (Minecraft Mimarları):

Eren Kerim ANBAR-Atakum Bilim ve Sanat Merkezi

Ahmet Alp DOĞAN- Atakum Bilim ve Sanat Merkezi

Konuralp KÜTÜKÇÜ - Atakum Bilim ve Sanat Merkezi

M. Alperen YOLAÇAN- Atakum Bilim ve Sanat Merkezi

Arda AYYILDIZ – Altınkum MTAL

Yiğit EREN ÇİLİNGİR- Altınkum MTAL

Suat Kutay ŞAHİNBAŞ - Altınkum MTAL

Talha ERCAN- Altınkum MTAL

Projede Yer Alan Danışman Öğretmenler:

İdil KEFELİ-Atakum Bilim ve Sanat Merkezi

Esra İNAN-Atakum Bilim ve Sanat Merkezi