DEPREM TATBİKATI YAPILDI

13.02.2024 30

04-02-2024

Öğrencilerimiz olası bir deprem durumunda nasıl hareket edeceklerini öğrenmek için tatbikata katıldılar. Tatbikat kapsamında öğrenciler, sınıflarından hızlıca çıkarak belirlenen güvenli alanlara doğru yönlendirildi.

Öğretmenlerimiz, öğrencilere deprem sırasında güvenli bir şekilde hareket etmeyi ve acil durum çantasında bulunan temel malzemeleri nasıl kullanacaklarını anlattı. Tatbikat sırasında, öğrencilerin sakin kalma ve yardımlaşma becerileri de test edildi.

Kurum Müdürü Hamza Tural, tatbikatın öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmesi ve hazırlıklı olması açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, okulun acil durum prosedürlerinin düzenli olarak gözden geçirilerek güncellendiğini vurguladı.

Öğrenciler, tatbikata aktif bir şekilde katılarak deprem anında yapmaları gerekenleri öğrenmenin yanı sıra, toplumsal sorumluluklarının da farkına vardılar.