ATAKUM BİLSEM HOŞ GELDİN

ATAKUM BİLSEM HOŞ GELDİN

ATAKUM BİLSEM

ARAMIZA HOŞ GELDİN.

22.06.2020 355

Özel yetenekli çocukların eğitimi, bir ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çünkü önümüzdeki yüzyılı bu çocukların şekillendireceği konusunda uzmanlar arasında ortak düşünce vardır. Bu nedenle eğitimleri örgün okulların dışında mutlaka desteklenmelidir. Özel yetenekli öğrenciler örgün eğitimin dışında farklılaştırılmış ve bireysel eğitim-öğretim programlarına gereksinim duymaktadır.

 Örgün eğitim okullarında uygulanan program ve yöntemler çoğunluğu oluşturan ortalama yetenek seviyesindeki çocukların öğrenme tarzı ve hızını göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Eğitim faaliyetleri de çoğunluğu oluşturan öğrencilerin seviyesi göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir. Öğrenme güçleri ve yetenekleri yaşıtlarının daha üstünde olan öğrencilerin karşılaşabilecekleri en büyük tehlikelerden birisi hiç kuşkusuz kapasitelerinin çok az bir kısmını kullanarak başarılı olmalarıdır. Özel yetenekli öğrencilerin diğer öğrencilere nazaran üstün olan özellikleri dikkate alındığında yaşadığımız bilgi çağında bu öğrencilerin eğitimine daha fazla önem verilmesi gerekmektedir. Büyük çoğunluğu okumayı kendi başına ve akranlarına göre erken öğrenen, yeni bilgiler öğrenmeyi öncelikle tercih eden, yaratıcı ve farklı düşünen bu çocuklar ülkemizde Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim almaktadır. Bilim ve Sanat merkezleri, Millî Eğitim

Bakanlığı Merkez Teşkilatında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardır. Örgün eğitim kurumlarına devam eden ve çeşitli profesyonel yöntemler ile genel yetenek, resim veya müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından belirlenen öğrencilerin yeteneklerini en üst seviyede desteklemek için eğitim vermektedirler. Bilim ve Sanat Merkezleri örgün okulların yerini alan eğitim kurumları değildir. Örgün eğitim kurumlarının yanında çocuğun ihtiyacı olan desteğin profesyonelce verildiği yerlerdir.

 İlçemizde açılan Atakum BİLSEM, ilçemizdeki özel yetenekli çocukların yanında yakın ilçelerimizdeki özel yetenekli çocukların da ihtiyacını giderecek önemli bir kurumdur. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyor ve hizmetlerinin bereketli olmasını diliyorum.

ATAKUM BİLSEM ARAMIZA HOŞ GELDİN.

Mehmet İrfan Yetik

İlçe Millî Eğitim Müdürü